Mestna občina Ljubljana je 23. maja 2008 objavila javno naročilo za Nakup infrastrukture za delovanje sistema enotne mestne kartice (EMK) Mestne občine Ljubljana in izvajanje storitev centra za upravljanje.

Na javno naročilo se je s svojo ponudbo odzvalo tudi naše podjetje.
Objavljamo nekaj odzivov iz medijev.

Dnevnik: Mestno kartico bo verjetno dobavila ČETRTA POT

Ljubljana - Kranjsko podjetje Četrta pot je najverjetnejši dobavitelj infrastrukture za delovanje sistema enotne mestne kartice (EMK) Mestne občine Ljubljana. Njihova ponudba je ob enakih garancijskih pogojih namreč za 1,2 milijona evrov nižja od ponudbe zagorske Ultre in znaša 3,128.665 evrov z DDV. Tretji ponudnik, LTH Inženiring iz Škofje Loke, je končno ponudbo oddal prepozno, zato je na včerajšnjem odpiranju ponudb niso upoštevali.

Kot je dejala Tadeja Möderndorfer, predsednica razpisne komisije, bodo še ta teden pregledali obe ponudbi in - če bo najugodnejša ponudba popolna - izdali sklep o izbiri dobavitelja. Po podpisu pogodbe bo moral ta delovanje infrastrukture za delovanje EMK vzpostaviti v šestih mesecih od podpisa pogodbe, torej predvidoma v prvih mesecih prihodnjega leta.

Ob uvedbi bo z mestno kartico mogoče plačevati avtobuse mestnega in primestnega potniškega prometa, parkirnino ter vožnjo z vzpenjačo. Poleg tega mora sistem omogočati prihodnjo nadgradnjo za plačilo različnih storitev občinskih javnih zavodov in javnih podjetij, kot so knjižnice, mestni muzej, športni zavodi ter vključitev v enotno vozovnico na področju Slovenije. Predvidena mora biti tudi razširitev v poplačniški sistem, podoben posojilni kartici.

V prvi fazi bodo ljudje lahko mestno kartico polnili na sto terminalih, in sicer z gotovino, bančnimi karticami ali mobilnimi telefoni, pozneje pa tudi prek interneta - s pomočjo elektronskega bančništva. Poleg 120.000 takšnih kartic MOL naroča tudi 50.000 prednaloženih kartic (vrednosti bodo še določili) in 80.000 mestnih kartic, ki bodo nadomestile mesečne vozovnice in bodo imele prostor za fotografijo.

Kot je pojasnil direktor Četrte poti Boris Šolar, so MOL ponudili najnovejšo tehnologijo, ki je plod domačega razvoja. Njihovo tehnologijo uporablja sedem avtobusnih podjetij, sistem EMK pa odpira še mnogo drugih storitev. "Omogoča pot v prihodnost, ljudje bodo kartico lahko uporabljali za vse storitve, ki jih ponuja mesto, če se bo mesto dogovorilo z bankami ali trgovskimi družbami, pa lahko naredimo tudi ta korak. Tehnologija to omogoča že danes, gre le za politični dogovor," pravi Šolar. Dodaja, da je cilj podjetja, ki že leta sodeluje z avtobusnimi prevozniki in slovensko železnico, ponuditi enotno kartico, s katero bi bilo mogoče plačevati prevoze po vsej državi, vendar je to spet odvisno od politične volje in dogovorov.

(objavljeno v Dnevniku, 8. 7. 2008, avtor: Peter Pahor)

Finance: Ultra ni najugodnejša

Podjetje Ultra ni ponudilo najugodnejše cene za izdelavo ljubljanskih mestnih kartic

Na odpiranju ponudb za izdelavo enotne mestne kartice Mestne občine Ljubljana se je izkazalo, da sta dve pravočasno oddani in popolni ponudbi. Ultra je ponudila izdelavo enotne mestne kartice za 4,3 milijona evrov, ČETRTA POT pa za 3,1 milijona evrov. Obe podjetji sta ponudili tudi 36 mesecev brezplačnega garancijskega vzdrževanja. LTH Inženiring pa je prijavo oddal deset minut prepozno.

Kartico naj bi poskusno uvedli predvidoma februarja 2009, z njo pa bo mogoče plačevati mestne avtobuse, javna parkirišča in tudi storitve drugih javnih podjetij ter zavodov.

(objavljeno v Financah, 7. 7. 2008, avtor: Jaka Elikan)

Želim ponudbo ali predstavitev

Stopite v stik z nami in odkrijte, kako naše rešitve učinkovito digitalizirajo poslovne procese, povezane z zaposlenimi in delovnimi mesti.

Dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na: