Na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju so pred kratkim v eni od predavalnic odprli Laboratorij za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov. Namen laboratorija, kot je povedal njegov vodja prof. dr. Tomaž Kern, je usposobiti mlade strokovnjake za učinkovito organizacijo procesov v podjetjih in pridobiti sposobnosti za uspešno vodenje.

Otvoritev Laboratorija za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov (foto: FOV)
Otvoritev Laboratorija za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov (foto: FOV)

Laboratorij za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov je simulacija pravega podjetja, v katerem študenti lahko spoznavajo vse procese delovanja: prodajo, nabavo, planiranje, razvoj, logistiko in proizvodnjo. Za praktično delo lahko razvijajo storitve in izdelujejo prave izdelke. Tako lahko študenti še pred vstopom v pravo podjetje spoznavajo, kako to deluje ter na tak način pridobivajo nujno potrebno znanje, ki ga študij sam ne more dati.

Laboratorij je tako obenem odskočna deska za zaposlitev študentov v enem od podjetij, ki so se odzvala na pobudo fakultete, med njimi tudi Četrta pot. Naše podjetje je laboratorij opremilo z informacijskim sistemom Kadris 4 ter opremo za upravljanje delovnega časa, kakršna deluje v mnogih slovenskih podjetjih. Študenti lahko že v laboratoriju spoznavajo sisteme, s kakršnimi se bodo čez nekaj let srečali v praksi.

Fakulteta za organizacijske vede s tem projektom sledi trendom sodobnega digitalnega okolja ter zvišuje nivo praktičnih znanj študentov, da že v času študija pridobijo večje možnosti za zaposlitev po končanem študiju.

Četrta pot z veseljem sodeluje pri projektih, ki ne le zvišujejo nivo znanja bodočih strokovnjakov, temveč tudi spreminjajo način razmišljanja mladih ljudi v smeri proaktivnosti, kar je nujno potrebno za hitrejši tehnološki razvoj Slovenije.

O otvoritvi laboratorija ...

Želim ponudbo ali predstavitev

Stopite v stik z nami in odkrijte, kako naše rešitve učinkovito digitalizirajo poslovne procese, povezane z zaposlenimi in delovnimi mesti.

Dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na: