Časopis in spletni portal Finance IKT vsako leto izvede anketo o napovedih in načrtih, ki jih pripravljajo slovenska IT podjetja. 

Kot piše v članku, naj bi bile napovedi rasti prihodkov v panogi IKT v letu 2023 med devetimi in desetimi odstotki. Pričakuje se velik napredek na področju umetne inteligence, pri poslovni uporabi tehnologe 5G in digitalnem inoviranju podatkov zaradi nove regulativ, ki jo pripravlja Evropska unija.

Kaj vse napovedujejo slovenski direktorji in direktorice IT podjetij? Skupna nit je nadaljevanje negotovosti zaradi družbeno političnih dejavnikov, se pa strinjajo, da tako kot so se izkazale priložnosti med pandemijo, obstajajo priložnosti, ki jih bodo poskusili izkoristiti.

Vabljeni k branju celotne ankete na povezavi:

https://ikt.finance.si/9007846/%28Anketa%29-Kaksno-leto-2023-napovedujejo-v-slovenskih-IT-podjetjih   

Odgovor glede napovedi in načrtov s strani izvršnega direktorja ČETRTE POTI, g. Urbana Rozine:

»Po uspešni konsolidaciji internih procesov, pripravi poslovne strategije nastopa na tujih trgih in širitvi poslovanja v segmentu obračuna plač vstopamo v leto 2023 samozavestni in polni optimizma. Pandemija je pospešila digitalizacijo poslovanja, kar je omogočalo večjo odpornost poslovanja organizacije v kriznih razmerah. Gre za pozitiven trend, ki skupaj z razvojem naprednih in kibernetsko varnih tehnologij pospešuje digitalizacijo delovnih mest in izboljšuje uporabniško izkušnjo zaposlenega in vodje. Pričakujemo, da se bo trend rasti poslovanja skupine nadaljeval. Za leto 2023 načrtujemo širitev poslovanja v tujino na področju tehničnega varovanja prostorov in nadgradnje rešitev za upravljanje kadrov, delovnega časa in obračuna plač na platformah KADRIS 4 in SPIN D365.«

Želim ponudbo ali predstavitev

Stopite v stik z nami in odkrijte, kako naše rešitve učinkovito digitalizirajo poslovne procese, povezane z zaposlenimi in delovnimi mesti.

Dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na: