Decembra lani so Slovenske železnice objavile javni razpis, na podlagi katerega bodo začele z odpravo ročne prodaje vozovnic v notranjem železniškem potniškem prometu.

Po novem bodo vlakospremno osebje in prodajna mesta z manj prodanimi vozovnicami, kjer danes prodaja poteka ročno, opremljeni z mobilnimi terminali. Ti bodo preko komunikacijskih postaj in lokalnih strežnikov povezani s centralnim strežnikom.

V ta namen je predvidena nabava 280 mobilnih terminalov, 31 komunikacijskih postaj, 101 komunikacijska postaja, 8 lokalnih strežnikov in enega centralnega strežnika s pripadajočo programsko opremo. Ocenjena vrednost investicije znaša 360 milijonov tolarjev.

Opisani projekt je prvi korak k odpravi klasičnih vozovnic in uvedbi elektronske vozovnice tudi v železniškem potniškem prometu, kakršno naše podjetje že nekaj let uspešno uvaja v avtobusnem potniškem prometu v Sloveniji in na Hrvaškem.
Želim ponudbo ali predstavitev

Stopite v stik z nami in odkrijte, kako naše rešitve učinkovito digitalizirajo poslovne procese, povezane z zaposlenimi in delovnimi mesti.

Dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na: