Naše podjetje je eno redkih slovenskih IT-podjetij, ki poleg programskih poslovnih rešitev kreira in razvija tudi vso strojno opremo. Kot ponudniki registracijskih in identifikacijskih rešitev že od leta 2008 raziskujemo, razvijamo in nadgrajujemo naše produkte s pomočjo tehnologije NFC (Near Field Communication). 

Tehnologija NFC je brezžična komunikacijska tehnologija, ki omogoča prenos podatkov med posameznimi viri na kratkih razdaljah (do 10 cm). Tehnologija je kompatibilna s standardom brezkontaktnih kartic ISO-14443, kar pomeni, da standardni čitalnik kartic na frekvenci 13.56 MHz zna komunicirati s telefonom z vgrajeno funkcijo NFC.

Začetki tehnologije NFC segajo v leto 1994, ko so v podjetju Mikron razvili čip za brezkontaktno identifikacijo in ga poimenovali Mifare. Čip oz. kartica je delovala na prosti frekvenci 13,56 MHz, vsebovala je 8 kbitov pomnilnika in se zelo hitro uveljavila kot plačilno sredstvo v javnem potniškem prometu, na področju registracije delovnega časa, kontrole dostopa in plačilnih kartic. Na podlagi specifikacij tega čipa in podobnih produktov konkurence se je pričel rojevati standard ISO-14443. In ko so tehnologijo ISO-14443 vgradili v mobilne telefone, so jo poimenovali tehnologija NFC in je kot taka v uporabi še danes.

Leta 2004 so Nokia Corporation, Royal Philips Electronics (danes NXP Semiconductors) in Sony Corporation ustanovili forum NFC, ki še danes vestno skrbi za razvoj, certificiranje, izobraževanje in razširitev uporabe tehnologije NFC po vsem svetu.

Ob praznovanju 15 letnice delovanja foruma NFC smo se spomnili naših prvih začetkov uporabe tehnologije NFC v našem sistemu za javni potniški promet (e-karta), registraciji delovnega časa in kontroli dostopa (informacijski sistem KADRIS 4).

Danes se vsi zavedamo, kako brezžična in mobilna tehnologija zavzemata vedno bolj pomembno vlogo v našem življenju. Odzivnost in dostopnost kjerkoli in kadarkoli spreminjata delavna okolja in mobilne rešitve za identifikacijo in upravljanje delovnega časa zaposlenih niso več trend ampak realnost. Danes lahko z NFC in BLE komunikacijo pokrijemo oba glavna sistema mobilnih telefonov - Android in iOS in izvedemo identifikacijo na varen način. Več o mobilni registraciji in identifikaciji si lahko preberete TUKAJ.

Še tako naprej in vse najboljše.

#Happy15NFC #NFCtechnology  

Želim ponudbo ali predstavitev

Stopite v stik z nami in odkrijte, kako naše rešitve učinkovito digitalizirajo poslovne procese, povezane z zaposlenimi in delovnimi mesti.

Dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na: