V Uradnem listu RS št. 94/2022 z dne 13. 7. 2022 je bil objavljen Aneks št. 1 k Tarifni prilogi Kolektivne pogodbe za kmetijstvo in živilsko industrijo Slovenije. Aneks prične veljati prvi dan naslednjega meseca po objavi tega Aneksa v Uradnem listu Republike Slovenije. 

V Tarifni prilogi se zvišuje višina povračil stroškov v zvezi z delom, in sicer prehrana med delom in prevoz na in z dela

PREHRANA MED DELOM 

Če delodajalec delavcu ne zagotovi prehrane med delom, delavcu pripada povračilo stroškov za prehrano med delom v višini 5,50 € na dan.

Če je prehrana organizirana in delavec iz utemeljenih razlogov takega obroka ne more uživati, delavcu pripada povračilo stroškov za prehrano med delom v višini 5,50 € na dan.

PREVOZ NA IN Z DELA 

Povračilo stroškov prevoza na in z dela znaša 100% cene javnega prevoza.

Če ni možnosti javnega prevoza, pripada delavcu povračilo stroškov prevoza na delo in z dela v višini 0,18 € za vsak poln kilometer med prebivališčem in mestom opravljanja dela.

Te spremembe Tarifne priloge pričnejo veljati prvi dan naslednjega meseca po objavi tega Aneksa v Uradnem listu Republike Slovenije.

PREGLED NAČINOV UREDITVE ZAKONSKIH NOVOSTI V KADRIS 4

OPIS REŠITVE V KADRIS 4: RIS – ročna spremembo vrednosti povračila prehrane med delom (uredi podpora ČETRTA POT)

1. Ročna sprememba vrednosti stroška povračila prehrane med delom v formuli izračuna zneska pripadajoče prehrane med delom.

Opozorilo: V primeru, da vam sistem izračunava le število pripadajočih prehran, ni spremembe v formuli za izračun pripadajoče prehrane med delom.

OPIS REŠITVE V KADRIS 4: RIS – ročna spremembo vrednosti višine kilometrine prevoza na in z dela (uredi podpora ČETRTA POT)

1. Ročna sprememba višine kilometrine za prevoz na in z dela do uredbe z veljavnostjo od 1.8.2022 za ustreznost izračuna prevoza na in z dela v modulu Prevozi na delo.

2. Ročna sprememba višine kilometrine za prevoz na in z dela za ustrezen izračun kilometrine do in nad uredbo z veljavnostjo od 1.8.2022 za ustreznost izračuna do in nad davčno osnovo prevoza na in z dela v modulu Prevozi na delo.

POGOJI IZVEDBE REŠITVE V KADRIS 4: RIS – ročna sprememba

  • Modul Prevozi na delo - verzija aplikacije 4755, 4760 ali 4770,4771 izdana po 1.9.2021.
  • Produkcijsko implementiran modul Prevozi na delo pred 01.08.2022.

OPIS REŠITVE V KADRIS 4: RIS – navodila za ročno spremembo vrednosti višine kilometrine prevoza na in z dela (podpora ČETRTA POT naročniku pošlje navodila)

1. Navodilo za ročno spremembo višine kilometrine za prevoz na in z dela do uredbe z veljavnostjo od 1.8.2022 za ustreznost izračuna prevoza na in z dela v modulu Prevozi na delo.

2. Navodilo za ročno spremembo višine kilometrine za prevoz na in z dela za ustrezen izračun kilometrine do in nad uredbo z veljavnostjo od 1.8.2022 za ustreznost izračuna do in nad davčno osnovo prevoza na in z dela v modulu Prevozi na delo.

Opozorilo: V primeru, da naročnik v sistemu KADRIS 4: RIS nima implementiranega modula Prevozi na delo in posledično izračunava le število pripadajočih prevozov na delo, rešitev ne more implementirati.

Za več informacij nam pišite na: prodaja@cetrtapot.si ali pokličite na 04 / 280 66 60 ali podpora@cetrtapot.si ali pokličite na 04 / 280 66 22.

Želim ponudbo ali predstavitev

Stopite v stik z nami in odkrijte, kako naše rešitve učinkovito digitalizirajo poslovne procese, povezane z zaposlenimi in delovnimi mesti.

Dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na: