Ko smo se v podjetju Elan odločili za digitalizacijo kadrovskih procesov, smo iskali tehnološkega ponudnika, ki bo zadostil našim poslovnim potrebam. Želeli smo optimizirati procese za vodenje kadrovskih evidenc in upravljanje kadrov, evidentiranje delovnega časa v skladu z novo zakonodajo in strožjimi pravili ter seveda obračune oz. izplačila plač za vse zaposlene in vse oblike delovnih razmerij. Zato smo iskali slovenskega ponudnika s strokovnim znanjem, tehnološkimi rešitvami v oblaku, ažurnim spremljanjem slovenske zakonodaje, skladnostjo z GDPR uredbo ter ustreznimi ISO standardi na področju informacijske varnosti ter zaščite podatkov v oblaku.

Podjetje ČETRTA POT oz. produkt KADRIS 4 smo izbrali, ker smo želeli enega ponudnika oz. produkt, ki ponuja integrirane sisteme z možnostjo postavitve v oblaku, kar je skladno z našo dolgoročno strategijo prehoda sistemov v oblak. Sodelovanje z enim ponudnikom pomeni prihranek časa v fazi implementacije, eliminacijo človeških napak pri izvažanju in uvažanju podatkov iz enega v drug sistem, natančne in pravilne izračune ter prihranek časa. Faktor odločitve za izbiro podjeta ČETRTA POT je bil tudi naš sistem za evidentiranje delovnega časa in kontrolo dostopa, ki ga v Elanu uporabljamo že več let. Podatki o odsotnostih in prisotnostih na delovnem mestu so namreč ključni pri pripravi mesečnega obračuna plač. 

S postopkom in trudom ekipe pri postavitvi sistema smo bili zelo zadovoljni. Dobili smo strokovno vodenje in usmeritve čez zapleten in kompleksen sistem obstoječega sistema z zasledovanjem cilja pridobivanja vseh potrebnih informacij s strani ekipe ČETRTE POTI za implementacijo le-teh v nov sistem. Ekipa je bila strokovna, hitro odzivna, učinkovita in predvsem res dobro podkovana z znanjem iz obeh področij (kadri + plače). 

Kadrovska služba in oddelek za obračun plač sta že v fazi implementacije veliko sodelovala pri pripravi podatkov za vnos v nov sistem. Zato je bil prehod na novo uporabo enostavnejši od pričakovanega. Ker je bil kadrovski sistem implementiran prvi, lahko rečem, da smo kljub številnim novostim pri uporabi novega sistema že suvereni uporabniki. Plačni sistem je relativno nov in se v tej fazi še malce boječe spoznavamo z vsemi novostmi, absolutno pa lahko že danes rečemo, da je veliko stvari poenostavljenih, kar nam bo v prihodnosti prihranilo veliko časa pri pripravi mesečnih obračunov plač.

Če ste v fazi menjave enega ali drugega sistema, še posebej pa če menjate oba sistema hkrati, priporočamo team strokovnjakov iz podjetja ČETRTA POT. Pri njih boste dobili rešitve, prilagojene vašim potrebam in zahtevam, hkrati pa boste na pravi način podprti skozi celoten proces zahtevnega prenosa velike količine podatkov, pri čemer lahko pričakujete tudi to, da se boste česa novega naučili.

Tina Galijaševič, vodja službe za ravnanje s človeškimi viri, Elan, d.o.o.

Želim ponudbo ali predstavitev

Stopite v stik z nami in odkrijte, kako naše rešitve lahko učinkovito digitalizirajo poslovne procese, povezane z zaposlenimi in delovnimi mesti.

Dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na: